από 159,00€
Book Now

Βουκουρέστι & Καρπάθια Όρη | Οδικ. | Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά & Θεοφάνεια | 5 ημ. | έως 05.01.22

Ρουμανία
Δεν είναι βαθμολογημένο

Διάρκεια

5 ημέρες

Κατηγορία

Ταξίδι/εκδρομή

Διαθεσιμότητα

Απεριόριστη

Γλώσσες

___

Πληροφορίες

Τιμοκατάλογος υπηρεσιών & Ημερομηνίες αναχωρήσεων

Πρόγραμμα εκδρομής/ταξιδιού

Επέκταση όλων
1η & 2η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Βουκουρέστι (Ξενάγηση πόλης) (680 χλμ.)

Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση στις 22:00μ.μ. για τα σύνορα του Προμαχώνα. Διέλευση συνόρων και διασχίζοντας την πανέμορφη κοιλάδα του Στρυμόνα, φτάνουμε στο Ρούσε. Αφού περάσουμε τη «Γέφυρα της φιλίας» που ενώνει τη Βουλγαρία με τη Ρουμανία, θα καταλήξουμε στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι το οποίο αποκαλείται και το «Παρίσι των Βαλκανίων». Στην ξενάγηση της πόλης θα επισκεφτούμε το παλάτι του κοινοβουλίου, «Το Σπίτι του Λαού». Θα θαυμάσουμε κτήριο Αρτ Νουβό, «ναό της μουσικής» το περίφημο Athenaeum, το επιβλητικό νεοκλασικό οικοδόμημα του βασιλικού παλατιού, που σήμερα στεγάζει το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας, το παλάτι του Βασιλιά Κάρολου του 1ου, το εντυπωσιακό οικοδόμημα της Εθνικής Στρατιωτικής Λέσχης (Cercul National Militar), την Αψίδα του Θριάμβου, την πατριαρχική εκκλησία (1658) και το Πατριαρχείο, την Όπερα και το κτήριο του Πανεπιστημίου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προτείνουμε βόλτα στην παλιά πόλη, όπου θα δούμε της εκκλησία της Σταυρουπόλεως. Χρόνος ελεύθερος.

3η ημέρα: Βουκουρέστι – Καρπάθια (140 + 140 χλμ.)

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την Κοιλάδα Πράχωβα, φθάνουμε στη Σινάϊα, όπου θα επισκεφθούμε το Ανάκτορο του Κάρολου Α’, του πρώτου Βασιλιά της Ρουμανίας, γνωστό ως Πέλες. Οι συλλογές σπάνιων αριστουργημάτων που κοσμούν τα δωμάτια του Παλατιού, το καθιστούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ανάκτορα της Ευρώπης. Στη συνέχεια θα δούμε το ομώνυμο μοναστήρι, που χτίστηκε από τον Κατακουζηνό, πάνω σε μία πέτρα που έφερε από το Όρος Σινά, εξ’ ου και η ονομασία της περιοχής. Συνεχίζουμε για το Κάστρο Μπράν, όπου θα επισκεφτούμε τον Πύργο με το ίδιο όνομα, γνωστό και σαν Πύργο του Δράκουλα. Από εκεί θα μεταβούμε στο Μπρασώβ, όπου θα θαυμάσουμε τα κτίσματα του 18ου αιώνα και ιδιαίτερα την Μπισέρικα Νεάγρα (Μαύρη Εκκλησιά), τη μεγαλύτερη εκκλησία Γοτθικού Ρυθμού από τη Βιέννη έως την Κωνσταντινούπολη, το Δημαρχείο, τον Πύργο με το Ρολόι, την Κεντρική Πλατεία. Επιστροφή στο Βουκουρέστι. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Βουκουρέστι – Λίμνη Herastrau – Μουσείο Χωριού

Πρωινό και θα επισκεφτούμε το Παλάτι της Άνοιξης, την Φαραωνικών διαστάσεων κατοικία της οικογένειας Τσαουσέσκου. Συνεχίζουμε για το «μουσείο του χωριού», που είναι μοναδικό στο είδος του, στο οποίο θα επισκεφθούμε παραδοσιακά σπίτια από όλες τις περιοχές της Ρουμανίας που έχουν μεταφερθεί και συντηρούνται σε ένα μοναδικό τοπίο. Στη συνέχεια θα κάνουμε έναν μαγευτικό περίπατο στο πάρκο της λίμνης Herastrau, όπου μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ μας ή κάποια από τα γευστικά ροφήματα και εδέσματα του Hard rock café που βρίσκεται στο πάρκο και είναι ένα από τα πιο όμορφα της Ευρώπης. Μπορείτε να κάνετε μία βόλτα στη λίμνη με καραβάκι. Για τη συνέχεια επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, όπου μπορείτε να δείτε από ελέφαντες μέχρι πεταλούδες και από καμηλοπαρδάλεις μέχρι ψάρια. Τα παιδιά και οι λάτρεις της φύσης θα καταγοητευτούν. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη ή βόλτα στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του Βουκουρεστίου Afi. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Βουκουρέστι – Θεσσαλονίκη (680 χλμ.)

Πρωινό και περνώντας τον δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ η φαγητό άφιξη αργά το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

Περιλαμβάνονται/Δεν περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές-μετακινήσεις με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο.
  • Τις τρεις διανυκτερεύσεις στο επιλεγμένο ξενοδοχείο
  • Συνοδό -αρχηγό του γραφείου μας.
  • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Πρωινό/Ημιδιατροφή
  • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, κρουαζιέρες, επιπλέον γεύματα, ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ’ ιδίων.
  • Δημοτικοί Φόροι ανάλογα την κατηγορία ξενοδοχείου
  • Ταξιδιωτική Ασφάλιση για COVID-19 - Ασφαλιστική κάλυψη για λόγους COVID-19, και κάλυψη ιατρικών εξόδων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αλλά και επιστροφή του 100% των χρημάτων σε περίπτωση νόσησης λόγω του COVID-19, μέχρι και 1ου βαθμού συγγένειας. Κόστος 20 €

Χάρτης

Ρουμανία
από 159,00€

Κράτηση θέσης

Organized by

admin

Member Since 2021

Προτάσεις