from 175,00€
Book Now

Κωνσταντινούπολη-Βόσπορος | Οδικ. | Αγ.Πνεύματος | 4 ημ. | έως 10.06.22 Βράδυ

Τουρκία
Not Rated

Duration

4 ημέρες

Tour Type

Specific Tour

Group Size

Unlimited

Languages

___

Overview

Print Friendly, PDF & Email

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 

Αγ.Πνεύματος 

Αναχώρηση: 10 Ιουνίου (Βράδυ)

“Εκεί που η ιστορία συναντά την αλήθεια και η πραγματικότητα γίνεται βίωμα. Ταξίδι στην ιστορία, στον πολιτισμό, την αλήθεια και την ουτόπια. Μια όμορφη αναγωγή στο παρελθόν σε συνδιασμό με τα στοιχεία του παρόντος. Εικόνες και επιρροές που θα σας μαγέψουν, μνήμες και αφηγήσεις, αρώματα και χρώματα που σας υπόσχονται μια ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής.”

Τιμοκατάλογος υπηρεσιών & Ημερομηνίες αναχωρήσεων

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΚΛΙΝΟ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙ

(6-12χρ)

THE GREEN PARK TAKSIM HOTEL 4* Πρωινό 175€ +100€ 125€
View More

Itinerary

Expand All
1η ημέρα: Βέροια– Κωνσταντινούπολη (630 χλμ.)

Αναχώρηση από την πόλη μας στις 21:30 με προορισμό την ιστορική Κωνσταντινούπολη. Περνώντας την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση φτάνουμε στο συνοριακό σταθμό των Κήπων. Μετά των έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων, επισκεπτόμαστε τα καταστήματα TRAVEL VALUE – EVEREST για αγορές, καφέ και περνώντας την γέφυρα των Κήπων, φτάνουμε στον τούρκικο συνοριακό σταθμό των Υψάλων. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη, περνώντας έξω από την Κεσσάνη – Μάλγαρα – Ραιδεστό και ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά. συνεχίζουμε την διαδρομή μας για την επίσκεψη μας στην Πόλη , η οποία είναι γεμάτοι με μνήμες και συναισθήματα για όλους τους Έλληνες. Φτάνουμε το πρωί στην Κωνσταντινούπολη.

2η ημέρα: Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής- Καπαλί Τσαρσί

Με την άφιξη μας στην Πόλη, θα κάνουμε έναν οδικό περίπλου των τειχών του Θεοδοσίου και θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλί, με το θαυματουργό αγίασμα και τους τάφους των Πατριαρχών και των ευεργετών. Συνεχίζουμε με επίσκεψη-ξενάγηση στην εκκλησία της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου εδώ εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Ακολουθώντας διαδρομή παράλληλη με τις ακτές του Κερατίου Κόλπου, θα καταλήξουμε στην περιοχή του Φαναρίου, εκεί όπου φιλοξενείται το συγκρότημα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ο Ι.Π.Ναός του Αγίου Γεωργίου με τις σπάνιες ιστορικές εικόνες και τις λειψανοθήκες Αγίων της Εκκλησίας μας. Εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τη μεγάλη σκεπαστή αγορά της Πόλης, το ΚapaliCarsi με τα 4.000 καταστήματα, όπου θα έχετε ελεύθερο χρόνο για ψώνια σε δερμάτινα είδη, αλάβαστρα, είδη δώρων, αντίκες κ.α. χωρίς φυσικά να παραλείψουμε το απαραίτητο «παζάρι». Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ μια πρώτη γνωριμία με τη γραφική Μεγάλη Οδό του Πέραν. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βόσπορος – Ανάκτορα Ντολμά Μπαξέ- Αγ. Σοφία – Βασιλική Δεξαμενή – Βυζαντινός Ιππόδρομος

Πρωινό και αναχώρηση στις 08.30 από το ξενοδοχείο. Ακολουθεί προαιρετική θαυμάσια κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου, όπου από θαλάσσης, θα θαυμάσουμε τα παλιά ελληνικά χωριά αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες, φτάνοντας μέχρι την δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Στην συνέχεια, μετάβαση στο 1ο και σημαντικότερο λόφο της Βυζαντινής Επτάλοφης Πόλης, όπου θα δούμε τον Βυζαντινό Ιππόδρομο με την Γερμανική Κρήνη του Κάιζερ δώρο του στο σουλτάνο Μουράτ Β΄, τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο που φέρει πάνω του Ιερογλυφικά, το χάλκινο κίονα των Δελφών τη στήλη του Πορφυρογέννητου, το Μπλε Τζαμί. Ακολουθεί επίσκεψη στο αριστούργημα των αιώνων, την Αγία Σοφία, το μεγαλούργημα των αρχιτεκτόνων Ανθέμιου και Ισίδωρου. Εν συνεχεία επίσκεψη στο Υδραγωγείο του Ιουστινιανού, μοναδικό κατασκεύασμα κοντά στην Αγία Σοφία που χρησίμευε σαν Υδραγωγείο της Κωνσταντινούπολης και κοσμήθηκε με πολυάριθμους κίονες από λεηλατημένους και κατεστραμμένους αρχαιοελληνικούς ναούς. Θα δείτε την κολώνα με το κεφάλι της Γοργόνας, την κολώνα με τα δάκρυα κ.α. Συνεχίζουμε με το ανάκτορο Topkapi, όπου θα επισκεφθούμε τις κουζίνες των ανακτόρων στις οποίες περιλαμβάνονται μοναδικές συλλογές αγγείων και κινέζικων, το κυρίως ανάκτορο, και τέλος το θησαυροφυλάκιο με μοναδικές συλλογές κοσμημάτων που ανήκαν στους Οθωμανούς Σουλτάνους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική έξοδος για φαγητό στη φημισμένη γραφική περιοχή του Kumkapi με τις ψαροταβέρνες και τους πλανόδιους οργανοπαίχτες. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Κωνσταντινούπολη – Αιγυπτιακή Αγορά– Ενυδρείο- Βέροια  (630χλμ)

Πρωινό και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Αιγυπτιακή αγορά με τους περίφημους παστουρμάδες ,την ποικιλία των μπαχαρικών και τους ξηρούς καρπούς. Στην έξοδο της Πόλης θα επισκεφθούμε το εμπορικό κέντρο ISTANBUL FORUM, στις εγκαταστάσεις του οποίου βρίσκεται το ενυδρείο της Πόλης (TURKUAZOO). Αναχώρηση για Ελλάδα. Άφιξη στα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος, και με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν άφιξη στη πόλη μας το βράδυ.

Included/Excluded

  • Μεταφορές-μετακινήσεις με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο.
  • Τις δύο διανυκτερεύσεις στο επιλεγμένο ξενοδοχείο
  • Συνοδό -αρχηγό του γραφείου μας.
  • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Πρωινό
  • Εισόδους μουσείων – αρχαιολογικών χώρων – εκκλησιών.
  • Επιπλέον έξοδα (όπως επιπλέον γεύματα, ποτά στα γεύματα, φιλοδωρήματα).
  • Και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα της εκδρομής ως προαιρετικό (π.χ τις κρουαζιέρες σε Βόσπορο & διασκεδάσεις).

Tour's Location

Τουρκία
from 175,00€

Inquiry

Organized by

admin

Member Since 2021

You might also like