from 225,00€
Book Now

Κωνσταντινούπολη | Οδικ. | Αγ.Πνεύματος | 4 ημ. | Αναχ: 10.06.22 Πρωί

CONSTANTINOPLE
Not Rated

Duration

4 ημέρες

Tour Type

Specific Tour

Group Size

Unlimited

Languages

___

Overview

Print Friendly, PDF & Email

ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

10-13 ΙΟΥΝΙΟΥ

στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ

Αναχωρήσεις και από Θεσ/νικη, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξ/πόλη.

Τιμοκατάλογος υπηρεσιών & Ημερομηνίες αναχωρήσεων

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΚΛΙΝΟ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙ

(6-12χρ)

THE GREEN PARK TAKSIM HOTEL 4* Πρωινό 225€ +150€ 140
View More

Itinerary

Expand All
1η ημέρα : 10/06 Βέροια – Κων/πόλη ( 670 χλμ)

Αναχώρηση στις 05.00 απο ΕΛΗΑ με προορισμό την ιστορική Κωνσταντινούπολη. Περνώντας την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση φτάνουμε στο συνοριακό σταθμό των Κήπων. Μετά τoν έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων, επισκεπτόμαστε τα καταστήματα TRAVEL VALUE – EVEREST για αγορές, καφέ και περνώντας την γέφυρα των Κήπων, φτάνουμε στον τούρκικο συνοριακό σταθμό των Υψάλων. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη, περνώντας έξω από την Κεσσάνη – Μάλγαρα – Ραιδεστό και ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά, άφιξη στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, στη γραφική Μεγάλη Οδό του Πέραν, στα όμορφα και γραφικά στενά, θα σας ενθουσιάσει. Στο μέσο της Μεγάλης Οδού του Πέρα, στην σημερινή İstiklal caddesi, βρίσκεται το Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα : 11/06 Κων/πολη (Ξενάγηση)

Μετά το πρωινό αναχώρηση στις 08.30 από το ξενοδοχείο. Θα ξεκινήσουμε το σημερινό μας πρόγραμμα με την προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου, όπου από θαλάσσης, θα θαυμάσουμε τα παλιά χωριά αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες, φτάνοντας μέχρι την δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Εν συνεχεία κάνοντας έναν οδικό περίπλου των τειχών του Θεοδοσίου, επισκεπτόμαστε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλί με το θαυματουργό αγιασμό και τους τάφους των Πατριαρχών, αρχιερέων και ευεργετών. Μετάβαση στον 1ο και σημαντικότερο λόφο της Βυζαντινής Επτάλοφης Πόλης, όπου θα δούμε τον Μέγα Ιππόδρομο, με τους 3 οβελίσκους (ο ένας Αιγυπτιακός που μεταφέρθηκε από τον Μ. Θεοδόσιο, ο δεύτερος από τους Δελφούς που μεταφέρθηκε από τον Μ. Κωνσταντίνο στην Πόλη και ο τρίτος του Κωνσταντίνου Ζ΄ του Πορφυρογέννητου), θα επισκεφθούμε το αξεπέραστο Βυζαντινό Μνημείο την Αγία Σοφία (η εκκλησία του Ιουστινιανού, είναι η Τρίτη εκκλησία, κτίστηκε σε 5 χρόνια 532 μ.Χ – 537 μ.Χ). Συνεχίζουμε με το ανάκτορο Topkapi, όπου θα επισκεφθούμε τις κουζίνες των ανακτόρων στις οποίες περιλαμβάνονται μοναδικές συλλογές αγγείων και κινέζικων, το κυρίως ανάκτορο, και τέλος το θησαυροφυλάκιο με μοναδικές συλλογές κοσμημάτων που ανήκαν στους Οθωμανούς Σουλτάνους. Μετά την ξενάγηση χρόνος ελεύθερος για γεύμα εξ ιδίων, στο ιστορικό κέντρο της Πόλης. Στην συνέχεια χρησιμοποιώντας το σύγχρονο τραμ της Πόλης θα επισκεφθούμε τη μεγάλη σκεπαστή αγορά, το Καπαλί Τσαρσί με τα 4.000 καταστήματα για ψώνια σε δερμάτινα είδη, αλάβαστρα, είδη δώρων, χρυσαφικά, αντίκες κ.α. χωρίς φυσικά να παραλείψουμε το απαραίτητο «παζάρι». Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα : 12/06 Κων/πολη -Πριγκηπόνησα (Προαιρετικά)

Πρωινό και στην συνέχεια εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, θα πραγματοποιήσουμε την προαιρετική εκδρομή μας, στα καταπράσινα Πριγκηπόνησα. Προορισμός μας αρχικά το τρίτο νησί των Πριγκιποννήσων, η Χάλκη, με την ομώνυμη Θεολογική Σχολή να δεσπόζει στο λόφο του νησιού (λόφος της Ελπίδας). Περιήγηση των εγκαταστάσεων της Σχόλης καθώς και της Μονής της Αγίας Τριάδος. Στην συνέχεια μετάβαση στο μεγαλύτερο νησί των Πριγκιποννήσων, την Πρίγκηπο. Με τα γραφικά παιτόνια που υπάρχουν στο νησί, σας προτείνουμε να κάνετε το γύρο του νησιού, θαυμάζοντας τα μεγαλοπρεπή αρχοντικά και την φυσική ομορφιά του και όσοι επιθυμείτε επισκεφτείτε επίσης, το μοναστήρι του Αγ.Γεώργιου του Κουδουνά ,που βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του νησιού, απ’ όπου θα θαυμάσετε την υπέροχη θέα όλων των νησιών. Επιστροφή το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη. Επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη και επίσκεψη στην Αιγυπτιακή Αγορά με τους περίφημους παστουρμάδες και την ποικιλία των μπαχαρικών και ξηρών καρπών. Το βράδυ προαιρετική βόλτα και δείπνο στη φημισμένη γραφική περιοχή του Kumkapi, την παλιά ελληνική συνοικία του Κοντοσκαλίου. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα : 13/06 Κων/πολη – Βέροια ( 670 χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση 08:30 από το ξενοδοχείο με τις αποσκευές μας. Θα ξεκινήσουμε το σημερινό μας πρόγραμμα με επίσκεψη-προσκύνημα στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, την κιβωτό της Ορθοδοξίας με τις σπάνιες ιστορικές εικόνες. Στο σημείο συνάντησης των χερσαίων τειχών με τα τείχη του Κερατίου Κόλπου, θα επισκεφθούμε την Εκκλησία της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου εψάλει για πρώτη φορά το 626 μ.Χ, το κοντάκιο του Ακαθίστου Ύμνου, το «Τῇ ὑπερμάχῷ στρατηγῷ τὰ νικητήρια». Αναχώρηση για Ελλάδα. Άφιξη στα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος, και με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν άφιξη στη πόλη μας το βράδυ.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

Σημειώσεις:
-Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με προσθήκη πτυσσόμενου κρεβατιού και έχουν χρέωση, κατά άτομο, δίκλινου.
-Παιδί 02-12 ετών σε δίκλινο δωμάτιο με έναν εκ των δυο γονέων δεν δικαιούται έκπτωση.
-Τα παιδιά ταξιδεύουν υποχρεωτικά με διαβατήριο νέου τύπου, ενώ οι ενήλικες με διαβατήριο ή αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου τελευταίας 15ετίας, επίσης.
-Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, εάν το επιβάλουν οι συνθήκες ή αργίες ή ο αρχηγός – συνοδός της εκδρομής κρίνει ότι αυτό είναι θα είναι προς όφελος των εκδρομέων.
-Οι υπηρεσιακές ταυτότητες δεν αποτελούν ταξιδιωτικό έγγραφο (π.χ. αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών κλπ.).
-Για τα παιδιά κάτω των 18 χρονών, που θα ταξιδέψουν με τον ένα γονέα, χρειάζεται έγγραφη επικυρωμένη συγκατάθεση του δεύτερου γονέα.
-Για τα παιδιά κάτω των 18 χρονών, που θα ταξιδέψουν χωρίς γονείς, χρειάζεται έγγραφη επικυρωμένη συγκατάθεση και των δύο γονέων.
-Το γραφείο έχει δικαίωμα να αλλάξει το ξενοδοχείο που αναφέρεται, με όμοιο ίδιας κατηγορίας εφόσον κριθεί αναγκαίο.
-Τα μονόκλινα δωμάτια έχουν επιβάρυνση στην τιμή συμμετοχής δίκλινου για όλες τις διανυκτερεύσεις.
-Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς των ξενοδοχείων τα δωμάτια παραλαμβάνονται μετά τις 14:00 και παραδίδονται στις 12:00.
-Το τοπικό νόμισμα είναι η τουρκική λίρα (TL), με τιμή ισοτιμίας στις 07/05 1€=15,80 TL. Δεν χρειάζεται να προμηθευτείτε συνάλλαγμα από την Ελλάδα, υπάρχουν επίσημα ανταλλακτήρια στην Κων/πολη.

Included/Excluded

 • Όλες τις μετακινήσεις/μεταφορές, με πολυτελές λεωφορείο, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Τις 3 Διανυκτερεύσεις στα επιλεγμένα ξενοδοχεία.
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά στο ξενοδοχείο.
 • Ξεναγήσεις από επίσημο ελληνόφωνο ξεναγό.
 • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
 • Τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Το ΦΠΑ της εκδρομής 24%
 • Εισόδους μουσείων – αρχαιολογικών χώρων – εκκλησιών.
 • Επιπλέον έξοδα (όπως επιπλέον γεύματα, ποτά στα γεύματα, φιλοδωρήματα).
 • Και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα της εκδρομής ως προαιρετικό (π.χ τις κρουαζιέρες σε Βόσπορο και Πριγκηπόνησα, γλέντια κ.α).

Tour's Location

CONSTANTINOPLE
from 225,00€

Inquiry

Organized by

admin

Member Since 2021

You might also like