από 359,00€
Book Now

ΠΑΡΟΣ | Οδικ. | Πάσχα 2023 | 5ημ | Αναχ: 13.04, 19.04, 27.04

ΠΑΡΟΣ
Χωρίς αξιολόγηση

Duration

5

Κατηγορία

Specific Tour

Group Size

Unlimited

Languages

___

Περιγραφή

Print Friendly, PDF & Email

ΠΑΡΟΣ

Αναχωρήσεις: 13.04 Μ.Πέμπτη, 19.04 & 27.04

Βιώστε τα Μοναδικά Πασχαλινά Έθιμα στο Νησί

Η «πρωταγωνίστρια» Μάρπησσα που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε έναν λόφο και σε μικρή απόσταση από την θάλασσα είναι ένα πανέμορφο χωριό με ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική και ρυμοτομία, γραφικούς ανεμόμυλους, πανέμορφα σπίτια του 16ου αιώνα. Στη Μάρπησσα, το Πάσχα είναι μοναδικό. Το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, μετά την αποκαθήλωση, δίνονται τα νηστίσιμα «Μεράσματα», για να συγχωρεθούν οι ψυχές, ενώ η αποκαθήλωση στον Άγιο Γεώργιο της Λαγκάδας γίνεται πάνω στα βράχια του βουνού, σε ένα υπέροχο σκηνικό της φύσης. Στη διαδρομή της περιφοράς του Επιταφίου το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, πραγματοποιούνται περίπου 15 στάσεις και γίνεται η αναπαράσταση των Παθών του Χριστού, κατά την οποία ο επισκέπτης βιώνει μοναδικά έθιμα, που χρονολογούνται από το 1937. Εμπνεύστρια και πρωτεργάτιδα αυτού του εθίμου, που διατηρείται μέχρι σήμερα, ήταν η δασκάλα του χωριού Καφούρου-Ασωνίτη Βασιλεία. Κατά μήκος της περιφοράς του Επιταφίου και σε χαρακτηριστικά σημεία λαμβάνουν χώρα σκηνές από την ζωή και τα πάθη του Χριστού: Μικροί και μεγάλοι, ντυμένοι Ρωμαίοι στρατιώτες ή μαθητές του Χριστού, αναπαριστούν με μοναδικό τρόπο, σκηνές από την είσοδο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, το Μυστικό Δείπνο, την προσευχή στο Όρος των Ελαιών, το Μαρτύριο της Σταύρωσης και την Ανάσταση. Το Θείο δράμα ολοκληρώνεται με το κάψιμο του Ιούδα κατά την λιτανεία της Δεύτερης Ανάστασης που δικαιώνει τους πιστούς και τιμωρεί τον Προδότη.Η Ανάσταση γιορτάζεται φυσικά με κωδονοκρουσίες και πλήθος πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, ενώ το μεσημέρι της Κυριακής, στο γήπεδο της Μάρπησσας, διοργανώνεται το «Τραπέζι της Αγάπης» με τον παραδοσιακό οβελία και νησιώτικο γλέντι. Σύσσωμο το χωριό γιορτάζει, γλεντά και ξεχνά τα προβλήματα της καθημερινότητας, ενώ προσφέρεται αρνί ψητό, κόκκινα αυγά, τυρί και άφθονο παριανό κρασί. Το γλέντι συνοδεύουν παραδοσιακά όργανα.Τη Δευτέρα του Πάσχα στην Αγκαιριά, μετά τη Θεία λειτουργία, γίνεται το πανηγύρι του Αγ. Γεωργίου στο προαύλιο της εκκλησιάς. Τοπικά συγκροτήματα χορεύουν παραδοσιακούς χορούς και προσφέρονται κεράσματα.

Τιμοκατάλογος υπηρεσιών & Ημερομηνίες αναχωρήσεων

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab
View More

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ανάπτυξη όλων
1η Ημέρα | ΘΕΣ/ΝΙΚΗ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΠΑΡΟΣ

Συγκέντρωση και αναχώρηση το βράδυ τηç Μ. Πέµπτηç µε ενδιάµεσεç στάσειç για Πειραιά, όπου θα πάρουµε νωρίç το πρωί το πλοίο για την Πάρο.

2η Ημέρα | ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ-ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ

Άφιξη στο όµορφο λιµάνι τηç Παροικιάç και ξεκινάµε την γνωριµία µαç µε την πρωτεύουσα του νησιού. Αρχικά θα προσκυνήσουµε στην Εκατονταπυλιανή και στη συνέχεια θα περπατήσουµε στα γραφικά σοκάκια τηç. Χρόνοç ελεύθεροç για φωτογραφίεç. Τελειώνονταç, µετάβαση στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωµάτια. Το βράδυ µεταφορά στη γραφική Μάρπησσα για το µοναδικό Επιτάφιο και την Αναπαράσταση των Παθών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η Ημέρα | ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ

Μετά το πρωινό, ξεκινάµε µε το ορεινό χωριό Λεύκεç, την πρώτη πρωτεύουσα τηç Πάρου για βόλτα στα πανέµορφα γραφικά σοκάκια.. Αργότερα θα µεταφερθούµε στο ήρεµο ψαροχώρι Αλυκή που φηµίζεται για τιç χρυσέç αµµουδιέç, τα κρυστάλλινα νερά τηç αλλά και για την ευγένεια, την καλοσύνη, την απλότητα και την ανοιχτή καρδιά των κατοίκων τηç. Τελευταίοç σταθµόç τηç εκδροµήç µαç θα είναι το Πίσω Λιβάδι. Χρόνοç ελεύθεροç και επιστροφή στο ξενοδοχείο µαç. Το βράδυ, θα µεταβούµε για την Ανάσταση στη γραφικότατη Νάουσα.

4η Ημέρα | ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ – ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ -ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΗΜΕΡΑ

Πρόγευµα και η σηµερινή ηµέρα είναι ελεύθερη για να χαρείτε το πανέµορφο νησί. Το µεσηµέρι εορταστικό γεύµα (προαιρετικά), µε κατσικάκι σούβλαç και πολλά άλλα εδέσµατα. Το απόγευµα για όσουç επιθυµούν, µετάβαση στο κέντρο τηç Νάουσαç για το τοπικό πανηγύρι, γιορτή µε έθιµα µοναδικά ή προαιρετική εκδροµή στην Αντίπαρο.

5η Ημέρα | ΠΑΡΟΣ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Πρόγευµα, ελεύθεροç χρόνοç για µια τελευταία βόλτα στο νησί πριν την αναχώρησή µαç. Στη συνέχεια µετάβαση στο λιµάνι για να πάρουµε το πλοίο για Πειραιά. Κάνονταç τιç απαραίτητεç στάσειç επιστρέφουµε το βράδυ στην πόλη µαç µε τιç καλύτερεç εντυπώσειç.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

Ενοικίαση ΙΧ1000cc – Κόστος 120€ για όλες τις ημέρες με απεριόριστα χλμ.
Πακέτο Εορταστικών σε παραδοσιακή ταβέρνα Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΔΕΙΠΝΟ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΓΕΥΜΑ :
ΕΝΗΛΙΚΑΣ: 50€ / ΠΑΙΔΙ 6 – 12 ΕΤΩΝ: 35€ / ΠΑΙΔΙ εως 6 ΕΤΩΝ: 25€

Περιλαμβάνει/Εξαιρείται

  • Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ασφάλιση
  • Είσοδοι σε µουσεία & θεάματα και ό,τιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Οι δημοτικοί φόροι διαμονής.

Τοποθεσία

ΠΑΡΟΣ
από 359,00€

Κράτηση/Πληροφορίες

Organized by

admin

Member Since 2021

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν