from 255,00€
Book Now

Παράλια Μικράς Ασίας | Οδικ. | Αγίου Πνεύματος | 5 ημ. | έως 09.05.22

ΣΜΥΡΝΗ
Not Rated

Duration

5 ημέρες

Tour Type

Specific Tour

Group Size

Unlimited

Languages

___

Overview

Print Friendly, PDF & Email

ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

09-13 Ιουνίου

Παράλια της Μικράς Ασίας

Αϊβαλί – Σμύρνη – Πέργαμος – Κουσάντασι – Τσανάκαλε – Έφεσος

Τιμοκατάλογος υπηρεσιών & Ημερομηνίες αναχωρήσεων

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο:

255€ σε δίκλινο δωμάτιο.

335€ σε μονόκλινο δωμάτιο.

200€ παιδί (02-12χρ) σε τρίκλινο.

View More

Itinerary

Expand All
1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΤΡΟΙΑ – ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ

Συγκέντρωση στις 05.00 στην ΕΛΗΑ και αναχώρηση για Καβάλα και Αλεξανδρούπολη. Αφού φτάσουμε στα σύνορα θα κάνουμε μια στάση στο κατάστημα αφορολόγητων ειδών DUTY FREE και μπαίνουμε στην Τουρκία. Διέλευση από Κεσσάνη, Καλλίπολη, διάβαση του « Αιγός Ποταμοί», της Αρχαίας Σηστού και άφιξη στη Μάδυτο (Εσέαμπατ) από όπου θα πάρουμε το καράβι για Δαρδανέλια (Τσανάκαλε). Αποβίβαση και αναχωρούμε για την Ομηρική Τροία. Θα ξεναγηθούμε στην πόλη που χαλάστηκε 9 φορές. Ζήστε το ΕΠΟΣ της Ιλιάδας «μεταφορικά» ανάμεσα σε Ήρωες όπως ο Αχιλλέας, ο Έκτορας, ο Αίαντας, ο Πρίαμος, ο Αγαμέμνονας, ο Πάρης, ο Οδυσσέας, ο Ρήσος, ο Μενέλαος κ.α. Επιστρέφουμε στη συνέχεια στο Τσανάκαλε και τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση και το βράδυ θα έχουμε το δείπνο μας και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ - ΑΙΒΑΛΙ - ΠΕΡΓΑΜΟΣ – ΣΜΥΡΝΗ

Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για το Αϊβαλί, όπου και θα περιηγηθούμε στα γραφικά σοκάκια με τις παλιές σαπωνοποιίες. Θα δούμε τα παλιά ελληνικά αρχοντικά σπίτια που σώζονται ακόμη και κοσμούν το υπέροχο αυτό μέρος. Βόλτα στο γραφικό λιμανάκι με τις παραδοσιακές ταβέρνες και επίσκεψη στα πανέμορφα Μοσχονήσια, ένα σύμπλεγμα από 22 μικρά νησάκια διασκορπισμένα στον κόλπο του Αϊβαλιού. Εκεί ακόμη σώζονται ερείπια από το Ναό των Ταξιαρχών του 1890. Στον δρόμο προς Σμύρνη θα επισκεφθούμε την Αρχαία Πέργαμο, μία από τις λαμπρότερες πόλεις της αρχαιότητας. Ξενάγηση στο Ασκληπιείο, την Κόκκινη Βασιλική. Θα συνεχίσουμε για την πόλη της Σμύρνης όπου και θα έχουμε την επόμενη διανυκτέρευσή μας μετά το δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα: ΣΜΥΡΝΗ – ΕΦΕΣΟΣ – ΚΙΡΚΙΤΖΕ – ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ

Μετά το πρωινό θα κατευθυνθούμε νότια, στην καρδιά της Αρχαίας Ιωνίας. Θα επισκεφθούμε την Αρχαία Έφεσο, η οποία αποτέλεσε για πάνω από 1000 χρόνια μια μεγαλούπολη του ελληνισμού. Πατρίδα του φιλόσοφου Ηράκλειτου ήταν γνωστή σε όλο τον αρχαίο κόσμο για την λατρεία της Εφεσίας Αρτέμιδος. Τα πρώτα χριστιανικά χρόνια ήταν ήδη μεγάλη πόλη και αναφέρεται στις γνωστές προς Εφεσίους επιστολές του αποστόλου Παύλου και ως μία από τις Επτά Εκκλησίες της Αποκάλυψης. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το Βουλευτήριο, το Πρυτανείο, την Δημόσια Αγορά, το Νύμφαιο, την Βιβλιοθήκη του Κέλσου, το Θέατρο, το Γυμνάσιο και το Στάδιο και περνώντας έξω από την Έφεσο θα επισκεφθούμε τον Κιρκιντζέ, το ελληνικό χωριό που αναφέρει η Διδώ Σωτηρίου στα «ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ» και το κοσμοπολίτικο θέρετρο Κουσάντασι. Ελεύθερος χρόνος στην πλούσια αγορά του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΣΜΥΡΝΗ - ΦΩΚΑΙΑ - ΑΙΒΑΛΙ

Μετά το πρωινό θα περιηγηθούμε στο κέντρο της παλιάς πόλης, όπου θα δούμε τα λίγα κτίρια που σώζονται. Το Τελωνείο στο Κορδόνι, την παραλιακή Λεωφόρο, το παλιό Διοικητήριο, την ελληνική γειτονιά της Πούντας, το ναό του Αγ. Βουκόλου που αναπαλαιώνεται και το πρώτο ελληνικό Πανεπιστήμιο, που δεν πρόλαβε να λειτουργήσει και σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο. Από την Ακρόπολη, το κάστρο του Κατιφέ Καλέ θα θαυμάσουμε τη θέα της πόλης και του κόλπου. Αμέσως μετά αναχώρηση για το παραθαλάσσιο προάστιο των Φωκαίων με τα στενά δρομάκια, τις φημισμένες ψαροταβέρνες και τις ελληνικές συνοικίες με τα γραφικά σπίτια, τελευταία ένδειξη του τοπικού ελληνισμού. Τους καλοκαιρινούς μήνες είναι κατεξοχήν παραθαλάσσιος οικισμός των διαφόρων νομών Σμύρνης, Αιδινίου και Μαγνησίας. Μετά από μια στάση για καφέ, βόλτα και φωτογραφίες, θα πάρουμε τον δρόμο προς το Αιβαλί. Θα έχουμε περιήγηση και αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο θα ακολουθήσει δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΑΙΒΑΛΙ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Μετά το τελευταίο μας πρόγευμα και αφού βεβαιωθούμε ότι φεύγουμε από το δωμάτιο με όλα μας τα πράγματα, παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Διάπλους Ελλησπόντου με το καράβι για την Ευρωπαϊκή ακτή, φθάνουμε στην πανέμορφη Καλλίπολη, γενέτειρα της Εθνικής μας τραγουδίστριας Σοφίας Βέμπο. Συνεχίζουμε, περνάμε τα σύνορα και φτάνουμε στην πόλη μας το βράδυ με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

-Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με προσθήκη πτυσσόμενου κρεβατιού και έχουν χρέωση, κατά άτομο, δίκλινου.
-Παιδί 02-12 ετών σε δίκλινο δωμάτιο με έναν εκ των δυο γονέων δεν δικαιούται έκπτωση.
-Τα παιδιά ταξιδεύουν υποχρεωτικά με διαβατήριο νέου τύπου, ενώ οι ενήλικες με διαβατήριο ή αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου τελευταίας 15ετίας, επίσης.
-Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, εάν το επιβάλουν οι συνθήκες ή αργίες ή ο αρχηγός – συνοδός της εκδρομής κρίνει ότι αυτό είναι θα είναι προς όφελος των εκδρομέων.
-Οι υπηρεσιακές ταυτότητες δεν αποτελούν ταξιδιωτικό έγγραφο (π.χ. αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών κλπ.).
-Για τα παιδιά κάτω των 18 χρονών, που θα ταξιδέψουν με τον ένα γονέα, χρειάζεται έγγραφη επικυρωμένη συγκατάθεση του δεύτερου γονέα.
-Για τα παιδιά κάτω των 18 χρονών, που θα ταξιδέψουν χωρίς γονείς, χρειάζεται έγγραφη επικυρωμένη συγκατάθεση και των δύο γονέων.
-Το γραφείο έχει δικαίωμα να αλλάξει το ξενοδοχείο που αναφέρεται, με όμοιο ίδιας κατηγορίας εφόσον κριθεί αναγκαίο.
-Τα μονόκλινα δωμάτια έχουν επιβάρυνση στην τιμή συμμετοχής δίκλινου για όλες τις διανυκτερεύσεις.
-Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς των ξενοδοχείων τα δωμάτια παραλαμβάνονται μετά τις 14:00 και παραδίδονται στις 12:00.
-Το τοπικό νόμισμα είναι η τουρκική λίρα (TL), με τιμή ισοτιμίας στις 07/05 1€=15,80 TL. Δεν χρειάζεται να προμηθευτείτε συνάλλαγμα από την Ελλάδα, υπάρχουν επίσημα ανταλλακτήρια.

Included/Excluded

  • Μεταφορά με πολυτελές λεωφορείο
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό και βραδινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Αρχηγός - συνοδός του γραφείου
  • Επίσημος τοπικός ξεναγός
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και
  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Tour's Location

ΣΜΥΡΝΗ
from 255,00€

Inquiry

Organized by

admin

Member Since 2021

You might also like