από 229,00€
Book Now

ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ “ΦΙΟΡΟ ΤΟΥ ΛΕΒΑΝΤΕ” | Οδικ. | Πάσχα | 4 ημ. | Αναχ: 14.04.23

ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Χωρίς αξιολόγηση

Duration

4 ημέρες

Κατηγορία

Specific Tour

Group Size

Unlimited

Languages

___

Περιγραφή

Print Friendly, PDF & Email

Πάσχα στο “Φιόρο του Λεβάντε”

Με μια ματιά…

Το νησί της ποίησης και του τραγουδιού… Η επίσκεψη στη ΖΑΚΥΝΘΟ, το πανέμορφο αυτό νησί του Ιονίου, γνωστό ως το «Φιόρο του Λεβάντε», μας δίνει την ευκαιρία να κατανοήσουμε τον λόγο για τον οποίο οι θεοί Άρτεμη και Απόλλωνας επέλεξαν τη Ζάκυνθο για τις δικές τους διακοπές. Για τα ειδυλλιακά τοπία μέσα στο πράσινο, τις υπέροχες αμμουδιές, τα καταγάλανα νερά, τις παραθαλάσσιες σπηλιές, τα μαγικά ηλιοβασιλέματα και το ήπιο κλίμα της. Έτσι και εσείς θα απολαύσετε σήμερα τη Ζάκυνθο για τους ίδιους λόγους αλλά και για τις καντάδες της, για το φιλόξενο περιβάλλον και για τον πολιτισμό της. Το Πάσχα στη Ζάκυνθο είναι κάτι μοναδικό. Έχει ξεχωριστό τυπικό στις θρησκευτικές τελετές και δικά της πανάρχαια έθιμα, που οι κάτοικοί της τα σέβονται και τα τηρούν με μοναδική φροντίδα και ευλάβεια. Το Μεγαλοβδόμαδο στην Ζάκυνθο αρχίζει το Σάββατο του Λαζάρου όταν στις 11 το πρωί οι καμπάνες χτυπούν πανηγυρικά και κρεμιέται το «βαγί» σε όλα τα καμπαναριά της πόλης και των χωριών. Αυτή η επίσκεψη θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη σας και θα έχει άρωμα γιασεμιού.

Τιμοκατάλογος υπηρεσιών & Ημερομηνίες αναχωρήσεων

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab
View More

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ανάπτυξη όλων
1η Μέρα | Θεσσαλονίκη - Κυλλήνη - Ζάκυνθος-ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ & ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Συγκέντρωση στα γραφεία µαç νωρίç το πρωί και αναχώρηση για την Κυλλήνη µε απαραίτητεç στάσειç καθ’ οδόν. Επιβίβαση στο πλοίο για Ζάκυνθο, άφιξη στο νησί και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ τηç Μεγάληç Παρασκευήç στη Ζάκυνθο είναι ιδιαίτερο. Σε όλουç τουç Ιερούç Ναούç η Ακολουθία του Επιτάφιου γίνεται κανονικά. Στην πόλη όµωç στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου των Ξένων αυτό δεν γίνεται! Η Ακολουθία αυτή, σύµφωνα µε το παµπάλαιο τοπικό έθιµο, δεν γίνεται το βράδυ τηç Μεγάληç Παρασκευήç αλλά τιç πρώτεç πρωινέç ώρεç του Μεγάλου Σαββάτου και συγκεκριµένα στιç 02.00 το πρωί. Στιç 04.00 περίπου το πρωί γίνεται η έξοδοç του χρυσωµένου και ξυλόγλυπτου Επιταφίου, ενώ χιλιάδεç κόσµου παρακολουθούν τιç µοναδικέç αυτέç στιγµέç. Είναι η εµπειρία που πραγµατικά αξίζει να παρακολουθήσετε! Ο ωραιότατοç ύµνοç “Τον κύριο υµνείτε...”, τονισµένοç στην Ζακυνθινή εκκλησιαστική µουσική που ψάλλεται από όλουç, η ξακουστή “Gloria”, το ¨κοµµάτι” (Πρώτη Ανάσταση) και το σπάσιµο των πήλινων σταµνών από τιç νοικοκυρέç όλων των σπιτιών που διαδραµατίζονται κατά την Πρώτη Ανάσταση, θα σαç εντυπωσιάσουν. Ακόµα ένα παµπάλαιο έθιµο που θα δούµε τα ξηµερώµατα του Μεγάλου Σαββάτου είναι οι “Μάντζιεç”, η αλλαγή ή “κλοπή” των επιγραφών των καταστηµάτων που στο τέλοç συγκεντρώνονται στην είσοδο του Δηµαρχείου. Το ξενοδοχείο “µαç περιµένει” για πρωινό και λίγη ξεκούραση γιατί έπεται µια πραγµατικά υπέροχη ηµέρα!

2η Μέρα | ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ, ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ ΝΑΥΑΓΙΟ, ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΝΑΦΩΝΗΤΡΙΑ, ΜΑΧΑΙΡΑAΟ, ΛΑΓΑΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ.ΜΑΡΚΟΥ

Αναχώρηση για την βόρεια πλευρά του νησιού και το παραθαλάσσιο χωριό του Αγ. Νικολάου, όπου θα έχουµε χρόνο για προαιρετική µίνι κρουαζιέρα 1 ώραç, στιç φηµισµένεç Γαλάζιεç Σπηλιέç. Οι Γαλάζιεç Σπηλιέç έχουν πάρει το όνοµά τουç από το χρώµα του νερού που είναι πολύ έντονο και αντανακλάται στουç τοίχουç των σπηλιών. Ανακαλύφθηκαν το 1897 και κάθε χρόνο προσελκύουν χιλιάδεç επισκέπτεç. Αποτελούνται από διαδοχικούç θαλάµουç που καταλήγουν στην Μεγάλη και τη Μικρή Σπηλιά. Θα συνεχίσουµε µε µια όµορφη πανοραµική διαδροµή µέχρι την παραλία του Ναυαγίου. Θα σταµατήσουµε σε ένα σηµείο από το οποίο µπορούµε να απολαύσουµε την µοναδική θέα τηç παραλίαç από ψηλά και να βγούµε φωτογραφίεç. Επόµενη µαç στάση η Μονή τηç Παναγίαç τηç Αναφωνήτριαç, γνωστή για δύο λόγουç. Ο πρώτοç είναι ότι η παράδοση θέλει την εικόνα τηç Θεοτόκου να έχει έρθει µε θαυµατουργό τρόπο στο µοναστήρι από την Κωνσταντινούπολη αµέσωç µετά την άλωση. Ο δεύτεροç λόγοç είναι επειδή συνδέεται µε τον βίο του προστάτη του νησιού Αγίου Διονυσίου. Συνεχίζουµε, προç το χωριό Μαχαιράδο όπου θα επισκεφτούµε την εκκλησία των Αγίων Μαύραç και Τιµοθέου µια από τιç οµορφότερεç εκκλησίεç του νησιού, αλλά και σηµαντικό τόπο προσκυνήµατοç. Τελευταίο πέρασµα για σήµερα ο Λαγανάç, το µέροç που κάθε καλοκαίρι νεαροί τουρίστεç από κάθε µεριά του πλανήτη, µετατρέπουν σε ένα ξέφρενο πάρτι! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουµε την Αναστάσιµη Ακολουθία στην κεντρική πλατεία Αγίου Μάρκου.

3η Μέρα | ΛΟΦΟΣ ΣΤΡΑΝΗ, ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΠΟΧΑΛΗ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ ΚΑΣΤΡΟ, ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΙΟΥ, ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Σήµερα η µέρα µαç, έπειτα από ένα καλό πρωινό, ξεκινά µε επίσκεψη στον ξακουστό λόφο του Στράνη πάνω από την πόλη τηç Ζακύνθου, εκεί όπου ο Διονύσιοç Σολωµόç εµπνεύστηκε τον Εθνικό µαç Ύµνο και τουç Ελεύθερουç Πολιορκηµένουç. Στη συνέχεια θα πάµε σε µια από τιç παλαιότερεç γειτονιέç τηç Ζακύνθου την αριστοκρατική Μπόχαλη. Μια περιοχή κατάφυτη από ελαιόδεντρα και πεύκα, η οποία βρίσκεται στο πιο ψηλό σηµείο τηç πόληç. Η θέα είναι µαγευτική καθώç µπορούµε να θαυµάσουµε από ψηλά όχι µόνο την πόλη αλλά και το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου, το λιµάνι, το Αργάσι και τον κόλπο του Λαγανά. Θα κάνουµε ακόµη και µια επίσκεψη στο βενετσιάνικο κάστρο το οποίο έχει µεγάλη ιστορική σηµασία καθώç στο εσωτερικό του στα χρόνια τηç Ενετοκρατίαç υπήρχε η πρωτεύουσα του νησιού. Θα συνεχίσουµε και θα τελειώσουµε τη διαδροµή µαç (όσο µαç επιτρέπει ο δρόµοç να προσεγγίσουµε) µε τον Φάρο Κεριού. Εκεί βρίσκεται η µεγαλύτερη σηµαία στον κόσµο η οποία είναι ορατή από απόσταση 20 χιλιοµέτρων! Επάξια κρατάει µια θέση στο βιβλίο Guinness και έχει ακόµα και δική τηç ιστοσελίδα! Επιστρέφουµε στο ξενοδοχείο γιατί µαç περιµένει ένα παραδοσιακό Πασχαλινό γεύµα µε µουσική. Λίγη ξεκούραση θα χρειαστεί γιατί το συγκεκριµένο απόγευµα στην πόλη είναι µοναδικό, κοσµοπολίτικο µε πλήθοç κόσµου. Ανεπιφύλακτα σαç προτείνουµε να αφεθείτε στην ροµαντική ατµόσφαιρα και την νυχτερινή ζωή τηç γραφικήç πόληç.

4η Μέρα | ΖΑΚΥΝΘΟΣ-ΚΥΛΛΗΝΗ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Πρόγευµα στο ξενοδοχείο και κατευθυνόµαστε προç το λιµάνι τηç Ζακύνθου από όπου θα πάρουµε το πλοίο που θα µαç µεταφέρει πίσω στην Κυλλήνη. Παίρνουµε το δρόµο τηç επιστροφήç και κάνονταç τιç απαραίτητεç στάσειç φτάνουµε στην πόλη µαç αργά το απόγευµα µε τιç καλύτερεç εντυπώσειç.

Χρήσιμες Πληροφορίες και Παρατηρήσεις :

Για τους ταξιδιώτες που µένουν στο ξενοδοχείο Varres, υπάρχει η δυνατότητα εορταστικού Αναστάσιµου ∆είπνου το Μ. Σάββατο & Εορταστικού Γεύµατος την Κυριακή του Πάσχα µε µουσική στο ξενοδοχείο Strada Marina 4* µε συνολικό κόστος 60 ευρώ κατ’ άτοµο.Σας παροτρύνουμε να κλείσετε την ασφάλειά σας μαζί με την δήλωση συμμετοχής σας στην εκδρομή. Η ασφάλεια που σας προτείνουμε σας καλύπτει εκτός των άλλων και με τα ακόλουθα:

Με πλήρη επιστροφή των χρημάτων σας , εάν νοσήσετε πριν την ημέρα αναχώρησης
Σε περίπτωση που αρρωστήσετε από Covid-19 , σας καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας, διαμονής και του κόστους επιστροφής πίσω στη πόλη μας .
Τιμή ασφάλειας κατά άτομο: 15€

Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε
Μην ξεχάσετε πρίν αναχωρήσετε από το σπίτι σας, να ελέγξετε ότι έχετε πάρει μαζί σας , όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι σας ( διαβατήριο / ταυτότητα , πιστοποιητικά εμβολιασμού , ενημερωτικό εκδρομής κ.λ.π )
Σας προτείνουμε να επιλέγετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να υπολογίζετε ότι όσο πιο κοντά στο κέντρο βρίσκεται το ξενοδοχείο τόσο ακριβότερο είναι . Θα πρέπει λοιπόν να υπολογίσετε το κόστος μετακίνησης εάν θα έχετε σε μετακινήσεις εκτός προγράμματος εκδρομής
Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες Mastercard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
Ο χρόνος μετάβασης από πόλη σε πόλη είναι πάντα σχετικώς και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες ,την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα
Στα ξενοδοχεία που προτείνονται με καθέτους, η τιμή αναφέρεται και στα δύο.
Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεων
Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούν απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.
Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις (βάσει σχετικής νομοθεσίας για τα ωράρια των οδηγών) σε τακτά διαστήματα (ανά 2 μιση ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα καθώς και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητά τους δεν είναι πάντα η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50 λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες
Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο, καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεων.
Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.

Περιλαμβάνει/Εξαιρείται

 • Τρείς (3) διανυκτερεύσεις στη Ζάκυνθο, όπως αναφέρονται στον αναλυτικό μας τιμοκατάλογο.
 • Εισιτήρια πλοίων Κυλλήνη - Ζάκυνθο - Κυλλήνη.
 • Πλούσιο πρωινό σε μπουφέ στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
 • Αναστάσιμο δείπνο και Πασχαλινό γεύμα, στα ξενοδοχεία που αναφέρουμε στον αναλυτικό τιμοκατάλογο.
 • Μετακινήσεις, περιηγήσεις και ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
 • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης .
 • Φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία.
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Τοποθεσία

ΖΑΚΥΝΘΟΣ
από 229,00€

Κράτηση/Πληροφορίες

Organized by

admin

Member Since 2021

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν