από 745,00€
Book Now

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΜΠΡΥΖ-ΑΜΒΕΡΣΑ-ΓΑΝΔΗ | Αεροπ. | Πρωτοχρονιά | 6 ημ. | Αναχ: 29.12.2023

Βέλγιο
Χωρίς αξιολόγηση

Duration

6 ημέρες

Κατηγορία

Specific Tour

Group Size

Unlimited

Languages

___

Περιγραφή

Print Friendly, PDF & Email

Παραμυθένια Πρωτοχρονιά

στα μυστικά της Φλάνδρας

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ | ΜΠΡΥΖ | ΑΜΒΕΡΣΑ | ΓΑΝΔΗ

Τιμοκατάλογος υπηρεσιών & Ημερομηνίες αναχωρήσεων

Αναχώρηση Ξενοδοχείο
Τοποθεσία
Τιμή σε δίκλινο, τρίκλινο
Non Ref / Κανονική Τιμή
Τιμή παιδιού εως 12 χρ.
Non Ref / Κανονική Τιμή
Αεροπορική Εταιρία
Ryan Air
29/12 Hotel Le Bois De Bruges 4*
Κεντρικό
745 / 815 595 / 655 Θεσσαλονίκη-Σαρλερουά 
17.35-19.40
Σαρλερουά-Θεσσαλονίκη
16.35-20.20
Σύνολο φόρων +165€
View More

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ανάπτυξη όλων
1η Μέρα | Θεσσαλονίκη Σαρλερουά | Mπρυζ | Walking tour by Night

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, έλεγχος και απευθείας πτήση για το Σαρλερουά. Άφιξη και μετά την παραλαβή των αποσκευών θα συναντήσουμε τον αρχηγό της εκδρομής, που είναι μόνιμος κάτοικος Βελγίου και απόλυτος γνώστης της ιστορίας και κουλτούρας της Χώρας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στη Μπρυζ. Έπειτα από την τακτοποίηση μας θα πραγματοποιήσουμε έναν νυχτερινό περίπατο στην εορταστική ατμόσφαιρα της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

2η Μέρα | Γάνδη

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση νωρίς το πρωί με το τρένο για τη πανέμορφη Γάνδη, μια πόλη που γοητεύει με το μεσαιωνικό της ιστορικό κέντρο. Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας με το εντυπωσιακό μεσαιωνικό κάστρο των Κόμηδων της Φλάνδρας και θα συνεχίσουμε μέσα από την αγορά για να ανακαλύψουμε τους τρεις χαρακτηριστικούς πύργους που αποτελούν το σήμα κατατεθέν της πόλης. Ο πρώτος εξ αυτών αναφέρεται στο καμπαναριό του καθεδρικού ναού Saint Bavon του 16ου αιώνα, που αξίζει την επίσκεψη προκειμένου να θαυμάσετε τον πλούσιο διάκοσμό του. Ο δεύτερος πύργος αφορά στο Beffroi που χρησίμευε ως ο μεσαιωνικός πύργος ελέγχου της πόλης και δίπλα του η σκεπαστή αγορά. Ο τρίτος πύργος αναφέρεται στον ναό του Αγίου Νικολάου, μια από τις παλαιότερες εκκλησίες της πόλης. Τελειώνοντας την περιήγησή μας, θα θαυμάσουμε το Δημαρχείο της πόλης, ένα κτήριο που παντρεύει διαφορετικές εποχές με τις αντίστοιχες αρχιτεκτονικές. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο στολίδι του Βελγίου, τη Μπρυζ.

3η Mέρα | Μπρυζ η Βενετία του Βορρά | Αλλαγή χρόνου στην πλατεία Zaντ

Έχοντας απολαύσει το πρωινό μας, ξεκινάμε την εξερεύνηση της γραφικής αυτής πόλης από την πλατεία Τ.ZAND, όπου δεσπόζει το πολιτιστικό κέντρο της πόλης, χτισμένο το 2002, όταν η Mπριζ ήταν για ένα εξάμηνο η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Μπαίνοντας στον κεντρικό εμπορικό δρόμο, θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό Saint Sauveur, την πιο παλιά εκκλησία της πόλης, χτισμένη από τον 11ο-14ο αιώνα. Στη συνέχεια, θα φτάσουμε στην μεγάλη πλατεία Grote Markt, όπου υψώνεται το καμπαναριό Βeffroi, άγρυπνος φύλακας της μεσαιωνικής πόλης και σύμβολο της αυτοδυναμίας και της ανεξαρτησίας της. Κάτω από τον πύργο των 83m, βρίσκεται η σκεπαστή αγορά. Στην περιήγηση μας, θα συναντήσουμε αναρίθμητα μαγαζιά-εργαστήρια σοκολάτας και παρασκευής βαφλών με μεγάλη ποικιλία γεύσεων καθώς και μαγαζιά όπου θα βρείτε τις περίφημες δαντέλες της Μπριζ. Θα θαυμάσουμε το δημαρχείο, χτισμένο τον 14ο αιώνα, σε γοτθικό ρυθμό όπου στεγάζονται μέχρι σήμερα όλες οι υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και τον ναό του Ιερού Αίματος, κτίσμα του 12ου αιώνα, όπου φυλάσσεται ένα κομμάτι υφάσματος από τον Άγιο Τάφο ποτισμένο με το Ιερό Αίμα. Μια βόλτα στα κανάλια θα σας δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψετε όμορφα και γραφικά στιγμιότυπα της πόλης. Θα θαυμάσουμε την εκκλησία Notre Dame, του 13ου αιώνα που φτάνει στο ύψος των 120m, χτισμένη εξολοκλήρου από τούβλα. Μέσα στην εκκλησία υπάρχει ένα γλυπτό του Mickel Angelo , “H Βρεφοκρατούσα Παρθένος», ένα από τα μοναδικά έργα του καλλιτέχνη που βρίσκεται εκτός των συνόρων της Ιταλίας. Θα δούμε, ακόμη, το νοσοκομείο του Αγίου Ιωάννη του 13ου αιώνα, όπου στεγάζεται το μουσείο της χρυσής εποχής των Φλαμανδών Ζωγράφων. Θα περάσουμε μέσα από το μοναστήρι Begijnhofkai και θα καταλήξουμε στην Λίμνη του Έρωτα (Lac D’Amour), με το πανέμορφο τοπίο από όπου διέρχονταν τα εμπορεύματά μέχρι και τον 16ο αιώνα. Σας προτείνουμε να ολοκληρώσουμε την περιήγησή μας με μια επίσκεψη στο πιο παλιό ζυθοποιείο της πόλης, όπου θα μυηθείτε στα μυστικά της παρασκευής της φημισμένης Βελγικής μπύρας. Το βράδυ θα μεταφερθούμε στη πλατεία Zand όπου θα γίνουμε ένα με τους ντόπιους και θα λάβουμε μέρος στον εορτασμό για την υποδοχή του νέου χρόνου.

4η Μέρα | Μπρυζ | Shopping Therapy

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και η σημερινή μας μέρα είναι ελεύθερη στη Μπρυζ για να κινηθείτε εξ’ ιδίων υπό την καθοδήγηση του αρχηγού μας. Όπως ακριβώς δηλαδή θα έπρεπε να είναι η πρώτη μέρα του χρόνου. Γεμάτη ξεγνοιασιά και όμορφες εικόνες που θα απογειώσουν τη διάθεση μας. Μια μέρα αφιερωμένη σε βόλτες στα γραφικά στενά της πόλης, γεμάτη εικόνες και φωτογραφήσεις, δοκιμάζοντας τα τοπικά εδέσματα και κάνοντας τα απαραίτητα ψώνια.

5η Μέρα | Αμβέρσα

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και μετάβαση στον κεντρικό σταθμό της Μπρυζ για μία μοναδική προαιρετική εκδρομή, απ’ όπου παίρνοντας το τρένο θα μεταβούμε στην Αμβέρσα, ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Δυτικής Ευρώπης από τα χρόνια του μεσαίωνα εώς σήμερα και ένα από τα σημαντικότερα κέντρα επεξεργασίας και εμπορίου διαμαντιών στον κόσμο. Φτάνοντας στην πόλη, μετά από διαδρομή μιάμισης ώρας περίπου, θα θαυμάσουμε τον όμορφο, αρχιτεκτονικά ξεχωριστό, σιδηροδρομικό σταθμό του 19ου αιώνα, που γοητεύει μέχρι σήμερα τους επισκέπτες με τον υπέροχο εσωτερικό του διάκοσμο. Η βόλτα μας θα περάσει μέσα από την όμορφη αγορά της πόλης μέχρι την πλατεία του δημαρχείου. Στην πορεία μας θα μας δοθεί η ευκαιρία να θαυμάσουμε το σπίτι του P.P Rubbens, ενός από τους σημαντικότερους Φλαμανδούς ζωγράφους του 16ου-17ου αιώνα. Θα δούμε, επίσης τον καθεδρικό ναό της Παναγίας, χαρακτηριστικό παράδειγμα γοτθικού ρυθμού της εποχής του μεσαίωνα. Φτάνοντας στη μεγάλη πλατεία, θα αντικρύσουμε το Δημαρχείο της πόλης, και το σιντριβάνι του Brabo. H γνωριμία μας με την πόλη της Αμβέρσας θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη όσων το επιθυμούν της μεγαλοπρεπούς οικίας–εργαστηρίου του Plantin Mauretus, του δεύτερου μεγαλύτερου τυπογράφου στην Ευρώπη μετά τον Γουτεμβέργιο. Το απόγευμα επιστροφή με το Τρένο στη Μρυζ όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μία τελευταία βόλτα.

6η Μέρα | Μπρυζ-Σαρλερουά - Πτήση Επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την περιήγηση μας στην πρωτεύουσα του Βελγίου. Θα ξεκινήσουμε τη βόλτα μας από τον Λόφο των Τεχνών, ένα πολύ όμορφο πάρκο που πλαισιώνεται από τη Βασιλική Βιβλιοθήκη. Θα δούμε τα βασιλικά ανάκτορα και το πάρκο των Βρυξελλών. Θα συνεχίσουμε τη βόλτα μας μέχρι το μέγαρο της δικαιοσύνης, εμβληματικό αρχιτεκτόνημα του 19ου αιώνα, που δεσπόζει πάνω στην πόλη. Θα περάσουμε από τη γραφική πλατεία του Grand Sablon και θα φτάσουμε σε αυτήν που θεωρείται η πιο όμορφη πλατεία της Ευρώπης, στην Grand Place. Εκεί θα θαυμάσουμε το Δημαρχείο της πόλης, ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα του 16ου αιώνα, το καμπαναριό με το άγαλμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην κορυφή του, που προστατεύει την πόλη, και τα πανέμορφα σπίτια των συντεχνιών του Μεσαίωνα που οριοθετούν την πλατεία. Μέσα από γραφικά σοκάκια θα οδηγηθούμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μιχαήλ και Gudule. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο του Σαρλερουά, από όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας στη Θεσσαλονίκη. Άφιξη το απόγευμα στη πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Χρήσιμες Πληροφορίες και Παρατηρήσεις :


Περιλαμβάνει/Εξαιρείται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Ryanair για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Σαρλερουά – Θεσσαλονίκη
  • Ένα προσωπικό αντικείμενο - χειραποσκευή (διαστάσεων 40*20*25cm) & μία χειραποσκευή έως 10kg κατ’ άτομο
  • Eξασφαλισμένη προκάθιση
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα & πρωινό καθημερινά
  • Σύνολο φόρων 165€ κατ’ άτομο
  • Είσοδοι σε µουσεία & θεάματα και ό,τιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Οι δημοτικοί φόροι διαμονής

Τοποθεσία

Βέλγιο
από 745,00€

Κράτηση/Πληροφορίες

Organized by

admin

Member Since 2021

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν